Selg bedrift

Prosessen for salg

Hvorfor velge Sunbelt

Prosessen for salg av ditt selskapet består av følgende trinn som din Sunbelt megler vil hjelpe deg gjennom:

  • – Hvis du tar kontakt blir du først invitert til en kostnadsfri, konfidensiell og uforpliktende samtale med en av våre bedriftsmeglere.
  • – Når vi har avtalt  et samarbeide gjør Sunbelt først en verdivurdering av bedriften, samt analyserer dine behov og tilpasser en prosess til dette.

– Sunbelt vil markedsføre din bedrift konfidensielt. Erfaringsvis er det viktig at ikke dine ansatte, kunder eller konkurrenter vil ikke få vite at selskapet er til salgs.

– Ditt firma blir present for mange kjøpere.  Siden 2005 har Sunbelt hatt møter med hundrevis av kjøpere som er aktivt på jakt etter å kjøpe norske bedrifter.  I lange intervjuer har vi dokumentert kjøpernes interesser, samt faglige og økonomiske forutsetninger.  

– Sunbelt vil avtale møter hvor du får møte interesserte kjøpere.  Dette kan vi gjøre i vanlig arbeidstid, eller kvelder og helger om ønskelig.

– Når begge parter føler seg klare, vil megleren din hjelpe til med forhandlingene. Megleren hjelper deg gjerne med å vurdere hvert enkelt tilbud.

– Sunbelt er din rådgiver forhandlingsprosessen.  Vi hjelpe med å skrive kontrakter som ivaretar dine interesser.  Vi koordinerer også due diligence. 

– Sunbelt er vant til å hjelpe både kjøper og selger i alle faser i løpet av prosessen.

Bruk en megler
Resultatet av salget blir ofte best hvis det skjer gjennom en profesjonell bedriftsmegler. Sunbelt tilbyr en tjeneste som er resultatet av mange års erfaring i bransjen og finpussing av metodikk.

Konfidensialitet gir trygghet
Sunbelt kan markedsføre selskapet ditt uten av dine ansatte, kunder eller konkurrenter vet at selskapet er til salgs. Alle forespørsler og møter vedrørende salget av ditt selskap er konfidensielle. Hvis det er nødvendig kan møtene avholdes om kvelden eller i helgen. Før en potensiell kjøper får sensitiv informasjon, vil din megler sørge for at kjøperen signerer en konfidensialitetserklæring. Denne erklæringen forplikter den potensielle kjøperen til ikke å videreformidle noe om prosessen eller den hemmelige informasjonen som angår bedriften som selges.

Spar tid og penger
Våre meglere kan spare deg for mye tid og frustrasjon forbundet med mye detaljer som må ordnes. Samtidig vil vi arbeide for at du får en best mulig pris, gjennom å løsninger som er gunstige for både kjøper og selger, samt analyser som får fram verdiene for en kjøper. 

Ryddig prosess
I Sunbelt får du en megler med lang erfaring.  Sunbelts prosessforståelse, analyser og faglige kompetanse skaper trygghet og framdrift.  

 

 

Det er mange gode grunner til å velge Sunbelt som din bedriftsmegler. I Sunbelt har vi en unik prosess som er velprøvd i Norge og internasjonalt. Kontoret i Oslo er selvsagt spesialisert på det norske markedet, men er også vant til internasjonale transaksjoner. Vi har en systematisk prosess som er enkel og ryddig, som skaper trygghet for både kjøper og selger.

Våre prosesser for å selge selskaper er utviklet over mange år, og bygger på erfaringer om hva som gir best resultat. Vi opptrer som din rådgiver, og koordinerer hele salgsprosessen:
Vi finner kjøpere og frigjør mye tid for deg.
Vi hjelper til i forhandlingene og sikrer en god pris for deg.
Vi koordinerer overtakelsen og reduserer dermed risiko og skaper trygghet.

Gratis konsultasjon
Enten du har bestemt deg for å selge din bedrift eller kun ønsker å vurdere muligheten kan du kontakte oss for en konfidensiell og kostnadsfri konsultasjon. Våre meglere har lang erfaring og gir deg hjelpen du trenger når du skal selge firmaet. Vi svarer på dine spørsmål og avtaler gjerne et møte, helt gratis. Klikk her for å lese mer om verdivurdering av bedrift.

Vår metode
Alle hos oss, fra daglig leder til hver enkelt megler, er opplært av Sunbelt til å benytte prosesser som vi har utviklet over mange år, og som vi har erfart at produserer det beste resultatet. Du vil få god innføring i hvordan vi arbeider, og du vil ha anledning til å få besvart dine spørsmål etterhvert som salgsprosessen utvikler seg. Salg av en bedrift er en komplisert prosess som krever spesiell ekspertise. Evnen til å løse problemer på en praktisk og kreativ måte er viktig.

Ekspertise og nødvendig fokus for å lykkes
En bedriftsmegler fra Sunbelt har erfaring slik at salget kan håndteres effektivt og profesjonelt. Megleren kjenner prosessene, formalitetene og skjemaene som beskytter deg.

Profesjonell markedsføring og presentasjon
Din Sunbelt megler vil utarbeide en konfidensiell bedriftsprofil, som presenteres til kvalifiserte potensielle kjøpere. Dette er en informasjonspakke om beskriver bedriften som selges og som viser utviklingsmulighetene for bedriften.  Profilene brukes for å presentere selskapet for potensielle kjøpere. Bedriftsprofilens hensikt er å presentere viktig informasjon om selskapet; analyser, beskrivelse av driften, overordnede regnskapstall, lokalene og dine ansatte i lett forståelig språk og gir et raskt bilde av din bedrift på en attraktiv og effektiv måte.